Kancelářský balík od Microsoftu za dvanáct set a aplikace OneNote 2003

Společnost Microsoft dnes představila dvě aplikace. Works 8 míří do řad běžných uživatelů, zatímco Office One Note 2003 je určen spíše pro firemní zákazníky.

Works 8 je balík kancelářských nástrojů, který obsahuje textový editor, tabulkový kalkulátor, jednoduchou databázi, kalendář a adresář. Sada by tak na první pohled mohla konkurovat vyspělejším Office, ale rozsahem svých funkcí je zaměřena spíše na domácí použití.

Méně zkušeným uživatelům mají v orientaci a práci s programem pomoci předpřipravené šablony. Vedle tradičních šablon pro psaní dopisů, životopisu, štítků a dalších běžných dokumentů se tak setkáme i se šablonami pro vytvoření nákupního seznamu a organizace domácnosti.

Novinkami v osmé verzi je slovník synonym, prohlížeč prezentací PowerPoint a automatická záloha a obnova dokumentů.

Program vychází v české verzi s podporou slovenštiny. Nejzajímavější je jeho cena, která se v případě OEM verzí bude pohybovat mezi 180 – 360 Kč. V obchodech bude program dostupný v krabicové verzi za cca 1200 Kč.

Druhou novinkou je aplikace Office OneNote 2003, která je určena pro snadný záznam poznámek. Možná máte monitor oblepen žlutými papírky, případně využíváte jejich softwarovou podobu v některém z programů. Tato aplikace jde ještě dál.

Poznámky umožňuje snadno třídit, ukládat, vyhledávat v nich, přesouvat je a vůbec s nimi pracovat na všech myslitelných úrovních. Poznámky nemusí být čistě textové, ale mohou obsahovat také hlasový záznam, zvuky, obrázky, výřezy obrazovek, fotografie apod.

Výstupy z aplikace lze sdílet mezi uživateli prostřednictvím e-mailu, internetových stránek či Windows SharePoint Services.

Diskuze (47) Další článek: nVidia hlásí úspěch technologie SLI

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,