Apple | Příslušenství

Kam se hrabou herní klávesnice, Apple chce za bezdrát přes čtyři tisíce

Vedle nových Macbooků, iMaců či iPadů přidal Apple do svého obchodu během včerejší přednášky na WWDC také nové periferie, konkrétně bezdrátovou klávesnici s numerickým blokem. Doposud nabízel pouze Magic Keyboard bez této části nebo původní Apple Keyboard v drátové verzi.

Nová klávesnice se k počítači připojuje pomocí Bluetooth a vzhledem k vestavěnému akumulátoru se dobíjí prostřednictvím konektoru Lightning. Apple udává výdrž na jedno nabití až jeden měsíc. Nepříjemností ale bude cena, která je v českém e-shopu nastavena na částku 4 190 korun. Za tyhle částky se dají pořídit mechanické klávesnice s podsvícením a to jak v kategorii herní, tak profesionální. Často stačí ale částka poloviční.

Proč má klávesnice rozložení písmen zrovna QWERTZ? Vše začalo už v 19. století

Na keynote Apple ukázal vedle nového iMacu Pro také trojici periferií (myš, klávesnice, trackpad) v barvě Space Grey, kterou využívá pro některé ze svých produktů. Jenže ke zklamání velkého množství fanoušků je nebude prodávat zvlášť – dostanou je pouze uživatelé, kteří zakoupí iMac Pro. Ten se začne prodávat v prosinci a v základní konfiguraci s osmijádrovým Xeonem bude stát 5 tisíc dolarů – minimálně 140 tisíc korun.

Černé periferie by se přitom skvěle hodily také k Macbooku, Macbookům Pro nebo původnímu Macu Pro.

Nebo je už čas vynalézt místo klávesnice něco užitečnějšího? Bavili jsme se o tom v Týdnu Živě:

Diskuze (41) Další článek: Roztříštěnost Androidu je opravdu problém, Apple rýpe do Googlu oprávněně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,