Jurský park

Přečtěte si o tématu Jurský park. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Jurský park, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Jurský park.
Bude se klonovat pravěký bizon? Ambiciózních projektů na zmrtvýchvstání vyhynulých zvířat je víc | Titulní ilustrační foto: David Monniaux, CC BY-SA 3.0

Bude se klonovat pravěký bizon? Ambiciózních projektů na zmrtvýchvstání vyhynulých zvířat je víc

** Na Sibiři objevili v permafrostu osm tisíc let starou mršinu bizona ** Je zachovalá natolik, že vědci chtějí zvíře naklonovat ** Hlavním aktérem je zdiskreditovaný vědecký podvodník z Jižní Koreje

Jaroslav Petr|4

ZvířataGenetika
Konečně Jurský park? Vědci hlásí nález dědičné informace staré 125 milionů let | Foto:  Famartin, CC BY-SA 4.0

Konečně Jurský park? Vědci hlásí nález dědičné informace staré 125 milionů let

** Výjimečně dobře zachovaná fosilie druhohorního dinosaura obsahuje struktury buněčného jádra ** Barvení klasickými metodami naznačují, že v jádru zbylo něco z dědičné informace ** Svítá šance na realizaci myšlenky Jurského parku?

Jaroslav Petr|5

DinosauřiDNA
Co přijde po Netflixu a Amazonu? Tohle jsou streamovací služby, na které v Česku čekáme | Zdroj: mohamed_hassan / Pixabay

Co přijde po Netflixu a Amazonu? Tohle jsou streamovací služby, na které v Česku čekáme

** Rozhodujete se mezi Netflixem a HBO Go? Věřte, bude hůř ** Na trhu je mnohem víc ambicióznějších streamovacích služeb ** Některé by mohly do ČR zamířit ještě letos

Lukáš Václavík|39

Disney+PředplatnéHudba, filmy, seriály
Šance na získání DNA dinosaurů stouply. Jurský park se ale ještě otevírat nebude | Foto: Will Fisher, CC BY-SA 2.0

Šance na získání DNA dinosaurů stouply. Jurský park se ale ještě otevírat nebude

** Výjimečně zachovalá chrupavka dinosaura stará 70 milionů roků obsahuje pravěké proteiny ** Vědci v ní nalezli snad i stopy po dinosauří dědičné informaci ** Ožije vize Jurského parku ze slavného Crichtonova románu a Spielbergova filmu?

Jaroslav Petr|7

DinosauřiDNA
10 sci-fi filmů, které musíte vidět

10 sci-fi filmů, které musíte vidět

Následující filmy už patří k základnímu vzdělání nejen pro geeky, rozhodně se přitom nejedná o nudnou povinnou školní četbu. Je to základ vědeckofantastického žánru a zároveň představení vývoje trikových technologií v kinematografii.

Tomáš Holčík|94

DVD Shrink: ještě lepší než DVDXCopy

DVD Shrink: ještě lepší než DVDXCopy

Tento program umí vše, co potřebujete k zálohování filmu na DVD: kopie jedna ku jedné, snížení kvality, aby se film vešel do 4,7 GB, ořezání filmu, vypuštění nepotřebných bonusů nebo zvukových stop. A to nejlepší: tento program je zdarma!

Petr Broža|73

Recenze zvukové sestavy Genius SW-5.1: Jurský park doma

Recenze zvukové sestavy Genius SW-5.1: Jurský park doma

Přesnější název této zvukové sestavy zní: Genius SW-5.1 Home Theather a vyznačuje se tím, že je: šestikanálová, aktivní, velmi elegantní, nečekaně robustní ale především... dřevěná.

Jiří Kwolek|418

Revoluce v internetové hudbě je na spadnutí. Ale jaká?

Revoluce v internetové hudbě je na spadnutí. Ale jaká?

To nikdo neví, jedno je však už skoro jisté – nedá se dělat pouze na Internetu.

Jiří Hlavenka|5

Test v 3D: 9x urychlovače prostoru

Test v 3D: 9x urychlovače prostoru

Kompletní test devíti typů grafických karet pro časopis Computer:
Moderní grafická karta již není pouze prostředkem pomoci něhož může pán procesor "kreslit" na obrazovku - naopak, dnes se spíše stává jeho rovnocenným partnerem.
Náš přehled zachycuje situaci na konci roku 2000. P.S. Nově zde naleznete i výkonové grafy a také naše nákupní doporučení...

PC Tuning

Počítače v televizi a filmu

Počítače v televizi a filmu

Nárůst výkonu v posledním desetiletí byl opravdu obrovský. Využili toho i filmaři, kteří začali používat počítače pro tvorbu triků.

Computer|2

Týden v Doupěti

Týden v Doupěti

Recenze leteckého simulátoru Flight Unlimited 3, hry Dungeon Keeper 2, popis technologie Transform &Lighting, žebříčky prodeje a další zajímavosti.

David Hanousek