Apple | iPod

Jedna důležitá éra v historii Applu končí. Z nabídky zmizely iPody nano a Shuffle

Z obchodů Applu zmizely hudební přehrávače iPod nano a iPod Shuffle. Jediným iPodem v nabídce tak zůstává iPod Touch, který začíná na částce 6 090 Kč za 32GB model.

Apple doprodává dva levnější iPody ve fyzických obchodech Apple Store, z nabídky e-shopů už ale zmizely. To stejné platí o starších renovovaných kusech, které jsou v Online Apple Store prodávány za výhodnější ceny.

iPod shuffle představil Steve Jobs v lednu 2005 a naposled byl vylepšen před sedmi lety. iPod nano se začal prodávat v září 2005 a poslední změnou bylo přidání nových barev před dvěma lety.

Apple rovněž upravil nabídku iPodu Touch, který v nabídce jako jediný hudební přehrávač zůstal. Zatímco doposud byly k dispozici čtyři varianty (16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB), nyní si lze koupit pouze varianty s kapacitou 32 GB a 128 GB.

První stojí lehce přes šest tisíc a 128GB model byl zlevněn o tři tisíce na 9 190 korun. U iPodu Touch však platí, že víc než o hudebním přehrávači musíme hovořit o přenosné herní konzoli. K dispozici je v celkem šesti barvách – šedé, zlaté, stříbrné, růžové, modré a červené.

Reklama na první iPod shuffle:

Diskuze (8) Další článek: Královské námořnictvo zahájilo stavbu zbrusu nové fregaty Typ 26

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,