Jak vypadá iMac Retina 5K uvnitř? Podívejte se na rozbor

Nový 27palcový iMac Retina 5K je už v prodeji, takže se do jeho podrobného rozboru pustil známý web iFixit. Co všechno se skrývá uvnitř a jak je na tom možnost výměny komponent?

Pro všechny budoucí majitele, kteří budou chtít později upgradovat, je určitě dobrou zprávou snadná výměna operační paměti přes zadní krytku. Pro výměnu pevného disku či SSD a procesoru už ale budete muset složitěji sundat přední displej, pod kterým je vše přístupné.

Displej pochází od LG a ovládá ho několik čipů, včetně zmiňovaného speciálně vyrobeného řadiče (Parade Technologies DP665 LCD Timing Controller, pravděpodobně jde o upravený DP663).

pSJgr2AHAgjjQ33B.jpegpYHRZpMG6v3p6uIL.jpeg
dujVvncDt2YihR31.jpegEWttSGR4I3l6eCMt.jpeg
Vybrané snímky z rozboru iFixit

Další použitý hardware je téměř stejný jako u staršího 27palcového iMacu. Paměti u grafiky jsou od Hynixu, v použitém modelu byl procesor Intel Core i5-4690 a gigabitový ethernet je řízen čipem od Broadcommu.

KtF5YuVRiVqBUgTj.jpeg
Kompletně rozebraný iMac Retina 5K od iFixit

SSD v PCI Express je od Sandisku a obsahuje řadič od Marvellu, bezdrátový čipset spoléhá na řešení Broadcomm (5G, 3 streamy, 802.11ac) a stejně tak i jednočipové řešení Bluetooth 4.0.

Ifixit udělil novému iMac Retina 5K známku 5 z 10, což znamená průměrnou opravitelnost - především kvůli problémovému připevnění obrazovky k šasi.

Diskuze (64) Další článek: UniBeast aneb jak nainstalovat OS X Yosemite i na běžný počítač

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,