macOS | Virtuální realita

Jablíčkáři mohou pracovat kompletně ve virtuální realitě, vyšel VR Desktop pro macOS

Virtuální realita je nejčastěji spojována s hrami nebo multimediálním využitím, na druhou stranu však i například Microsoft hovoří o budoucích možnostech využívat VR či AR i pro zobrazení běžného pracovního prostředí. A zatímco na Windows je možné stáhnout a následně používat Virtual Desktop, na macOS nyní míří aplikace VR Desktop.

vr-desk-window@2x.jpg
V hlavním režimu bude VR Desktop simulovat pracovní prostředí s třemi monitory vedle sebe

Stojí za ní vývojářská skupina Cindori, která v minulosti mnoha uživatelům Maců usnadnila život vydáním utility TRIM Enabler, jejíž název asi hovoří za vše. Aktuálně se zaměřili na možnost pracovat s Macem či Macbookem v režimu virtuální reality například simulací tří pracovních ploch vedle sebe.

Prozatím je možné aplikaci používat s brýlemi Oculus Rift ve verzi Developer Kit 2. Letos však mají dorazit i varianty pro finální verzi Oculusu, kterou uživatelé najdou v obchodech a také konkurenci v podobě HTC Vive.

vr-cinema.jpg
Stejně tak ale může VR Desktop sloužit třeba pro sledování filmů ve virtuálním kině

Kromě běžné simulace velkých monitorů umí aplikace přesunout uživatele například do kina nebo simulovat jednu velkou obrazovku pro hraní her. Nápad je to jistě skvělý, problémem však především při práci může být nepohodlí při delším využívání brýlí. Aplikace nicméně nabízí zkušební variantu a její plná verze stojí necelých 25 eur.

Přečtěte si také:

Diskuze (4) Další článek: Higher Ground chystá satelitní e-mail. Operátoři v USA se děsí katastrofy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,