Internet | Statistiky | Olympijské hry

iVysílání se během olympiády rekordně zapotilo. Protékalo jím až 600 Gb/s

Jak už se v únoru pochlubil jeden z největších českých peeringů NIX.CZ, čeští fanoušci hokeje 23.2 dosáhli nového rekordu, Nixem totiž během ranního přenosu olympijského utkání Česko × Rusko protékalo 629,6 Gb/s. Za anomální špičkou, ke které jinak dochází okolo osmé hodiny večerní, stálo samozřejmě streamování hokeje přes internet.

Nyní s vlastními daty přispěchala i společnost Nangu.tv, o které nejspíše většina čtenářů v životě neslyšela, ačkoliv jejích služeb často využívá. Nangu je totiž poskytovatelem IPTV/OTT systémů, přičemž jedním z nejdůležitějších českých klientů není nikdo jiný než Česká televize a její televizní archiv iVysílání.

50d1b7a3-642e-4112-bb7e-6d45c73f9ea3
iVysílání ČT je dostupné ve webovém prohlížeči, v mobilních zařízeních i na televizorech s technologií HbbTV

„Během hokejového zápasu bylo z platformy Nangu vystreamováno přes 600 Gb/s datového toku, zápas zároveň sledoval i rekordní počet 164 000 diváků, přičemž špička sledovanosti pak dosahovala 500 000 diváků a bylo tak významně překonáno dosavadní maximum z roku 2015. Semifinálový hokejový zápas zimních olympijských her se tak stal historicky nejsledovanější událostí, která byla vysílána prostřednictvím internetu na platformě iVysílání České televize,“ píše se v tiskové zprávě Nagu.tv.

To odpovídá i proklamované zátěži NIxu nebo třeba konkurenčního Peering.cz – většina českých surfařů tedy v onu ranní hodinu nejspíše skutečně sledovala hokej skrze internet.

Diskuze (5) Další článek: Bitcoin má problém a letí dolů: velká burza Binance se možná stala obětí hackerů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,