iTunes Match bude konečně součástí předplatného Apple Music. Navíc bude používat nový algoritmus

iTunes Match je služba, která umožňuje svoji hudbu přehrávat na všech spárovaných zařízeních z cloudu. Až doposud se jednalo o samostatnou službu, za nichž si posluchači zaplatili 25 eur na rok, tedy necelých sedm stovek. Od pondělí je však iTunes Match nově součástí předplatného Apple Music a aktuální předplatitelé tak nebudou muset platit dvě služby.

Služba funguje tak, že skladby uložené do desktopového iTunes porovná s databází Applu a hudbu, kterou ve sbírce objeví, nahradí kopiemi v plné kvalitě z vlastní databáze. Neznámé skladby potom ukládá v cloudu kompletní.

Původní roční tarif bude i nadále fungovat pro ty, kteří Apple Music předplacenou nemají. O novinkách informoval Loop.

itunes.jpg
Desktopové iTunes s Apple Music

Apple také začíná používat nový algoritmus pro porovnávání nahrávané hudby s vlastní databází. Ten původní totiž pracoval pouze s metadaty, a tak se mohlo stát, že například záznamy koncertů nahrazoval studiovými verzemi. Původní soubor potom mohl za určitých podmínek uživateli smazat.

Nově bude Apple porovnávat hudbu podle zvukového obsahu a k podobným chybám, které mohly vést k nepříjemnému promazání hudební sbírky, by docházet nemělo.

Diskuze (2) Další článek: HTC Vive je dostupné na českém trhu. Objednávat lze i z oficiálního webu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,