Apple | iPhone

iPhony jsou zdaleka nejčastějším vánočním smartphonem, daří se především starším modelům

Mezi smartphony pod vánočním stromečkem jasně dominují iPhony, ukazují to čísla společnosti Flurry. Stejnojmennou platformu využívá velké množství vývojářů pro analýzu vlastních aplikací a pro velmi přesné statistiky je prý k dispozici 2,1 miliardy zařízení. Nejčastěji aktivovaným iPhonem ve vánočním týdnu však nebyl žádný z posledních iPhonů 8 či X, ale iPhone 7.

iPhone 6 patřil k druhému nejčastěji aktivovanému telefonu Applu a to i navzdory tomu, že se oficiálně již neprodává. Následuje jej zbrusu nový iPhone X. Před nové iPhony 8 a 8 Plus se dostaly i dalších starší modely 6s a 7 Plus. To koresponduje s aktuálními zprávami, které hovoří o špatných prodejích (z pohledu Applu) poslední řady.

Na druhém místě mezi výrobci potom najdeme Samsung s 26 procenty a následuje velký skok na jednotky procent v případě dalších výrobců jako je Huawei, Xiaomi, Motorola či LG. Minulý rok držel Apple stejný podíl, Samsung měl loňské vánoce podíl 21 procent.

Flurry přidalo i statistiku, která ukazuje rostoucí oblibu velkých displejů. Zatímco před dvěma lety bylo kolem vánoc aktivováno 27 % telefonů z kategorie phablet, letos to bylo již 53 %.

Diskuze (15) Další článek: Skládačka za 200 miliard: podívejte se, jak se sestavoval kosmický dalekohled JWST

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,