iPad mini s Retinou je v prodeji, cena začíná na 9 790 Kč

Nový malý iPad mini s displejem Retina, který nabízí velmi vysoké rozlišení, se dnes dostal do prodeje. V nabídce českého online Apple Storu jej můžete zakoupit ve dvou barvách, se čtyřmi velikostmi úložiště a ve dvou verzích, co se připojení k bezdrátovým sítím týče. Nejlevnější verze s 16GB pamětí a Wi-Fi připojením vyjde na 9 790 Kč, nejdražší iPad Mini s 128GB úložištěm a podporou mobilních sítí přijde na 20 490 Kč. Doba dodání je aktuálně 5 až 10 pracovních dní.

iPad Mini Retina.jpg
Nový iPad Mini nabízí displej s úchvatným rozlišením

iPad Mini s displejem Retina byl představen 22. října spolu s novým „velkým“ iPadem, který dostal nový název iPad Air. Ten se u nás začal prodávat 1. listopadu s cenou začínající na 12 290 Kč za základní verzi se 16GB pamětí a Wi-Fi připojením.

iPad Mini.png iPad Air.png iPad Mini old.png
Česká nabídka iPadu Mini s displejem Retina • a pro srovnání i nedávno uvedený iPad Air • a také starší iPad mini, který setrval v nabídce v základní verzi a nižší cenou

Původní iPad Mini zůstává nadále v nabídce, a to s cenou od 7 290 Kč. Právě díky nižší ceně si menší verze iPadu získala řadu příznivců, kteří si pochvalovali i praktičtější využití vzhledem k menším rozměrům oproti klasickému iPadu. Běžný iPad má úhlopříčku displeje 10 palců, iPad Mini pouze 7,9 palců. Je také o něco tenčí a samozřejmě citelně lehčí.

iPad mini ret.jpg iPad Mini Retina.jpg iPad Mini Retina _2.jpg
iPad Mini s Retinou

Nový iPad Mini zaujme především svým displejem s rozlišením 2049 × 1536 bodů, což představuje čtyřnásobek počtu zobrazovacích bodů oproti předchozí verzi. Dále má nový výkonnější procesor A7 s 64bitovou architekturou a vše se vešlo do těla tenkého pouze 7,5 mm s hmotností 331 gramů. Výdrž by měla dle informací výrobce dosahovat až 10 hodin aktivního využití.  

Diskuze (35) Další článek: Cisco uvádí jeden z jeho nejdůležitějších produktů v historii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,