Právo | Byznys | E-shopy

Internetová válka pokračuje: Alza musela stáhnout web namířený proti Heurece

Největší český internetový obchod Alza nesmí dále provozovat stránku BezHeureky.cz, která od května vyzývala ostatní prodejce k opuštění cenového srovnávače Heureka. Vyplývá to z předběžného opatření soudu, které Heureka zveřejnila.

Alza spustila web kvůli koupi Heureky ze strany investiční skupiny Rockaway Capital, kterou v květnu schválil antimonopolní úřad. Součástí tohoto nákupu byl i internetový obchod Mall, jeden z hlavních konkurentů Alzy. Podle jedničky českého internetového prodeje kvůli tomu může existovat střet zájmů, protože Rockaway Capital má přístup k množství dat o českých e-shopech. Heureka to ale vylučovala a proti této stránce se rozhodla bránit soudně.

Původní obsahu z webu BezHeureky zmizel kvůli soudnímu rozhodnutí už ve čtvrtek. „Soud uznal, že stránky obsahovaly nepodložené nepravdy, a tak na základě předběžného opatření musela Alza stránky stáhnout," uvedl Tomáš Braverman, ředitel nákupního portálu Heureka.

Alza se ale s rozhodnutím soudu nehodlá smířit. „Nic jsme samozřejmě neprohráli. Jedná se o předběžné opatření,“ tvrdí šéf internetového marketingu Alzy Jan Sadílek na svém Twitteru.

Na internetových stránkách BezHeureky je k dispozici toto vyjádření: "Vyhověli jsme předběžnému opatření soudu a pozastavili obsah tohoto webu. Vždycky totiž hrajeme podle pravidel. A navíc internet nikdy nezapomíná." Alza v současnosti připravuje detailnější reakci k celému případu.

Diskuze (79) Další článek: Revoluční The Machine od HPE se blíží do finále, základem bude obří paměť s memristory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,