Intel věří, že Apple nepoužije čipy ARM pro nové MacBooky

Už poměrně dlouho se spekuluje o tom, že by Apple mohl u své řady tenkých a úsporných MacBooků Air nahradit současné čipy Intelu (x86) za vlastní na bázi ARMu. Apple už v minulosti podobný velký přechod zvládl a vlastní verze čipů ARM používá úspěšně u iPadů, iPhonů a dalších zařízení.

Šéf Intel – Brian Krzanich v rozhovoru pro CNBC uvedl, že spolupráce mezi Intelem a Applem je silná a je si jistý, že si Apple vždy vybere čipy, které nabízí větší možnosti. Intel se dle jeho slov vždy snaží, aby nabídl Applu ale i dalším výrobcům konkurenceschopné čipy.

 2015-01-21 v 15.18.02.jpg
Šéf Intelu Brian Krzanich

I když slova šéfa Intelu zní silně, příklad o největších možnostech se týkají především výkonu, který však u tenkých MacBooků Air není klíčový jako třeba u desktopu nebo MacBooku Pro.

Platforma ARM se navíc velmi rychle rozvíjí v oblasti procesorového a především grafického výkonu, což dělá z této platformy potenciální nebezpečí pro Intel na poli větších mobilních zařízení. Podle nejnovějších finančních výsledků je Intel v oblasti telefonů a tabletů stále ve ztrátě.

Diskuze (37) Další článek: Windows překonal magickou hranici 10 000 sestavení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,