Procesory | Intel

Intel v říjnu uvede nejvýkonnější herní procesor Core i9-9900KS s 5 GHz na všech jádrech

Intel prozradil, že za měsíc dojde k uvedení očekávaného procesoru Core i9-9900KS, o kterém se mluví již od května tohoto roku. Tento procesor posune oproti současnému modelu Core i9-9900K boost všech jader na 5 GHz a tím zvýšit celkový výkon. 

Je zřejmé, že tento procesor bude využívat ty nejlepší vyrobené kusy Core i9-9900K, kde Intel posune základní takt z 3,6 GHz na 4 GHz a všechna jádra budou připravena na 5GHz boost. To se však promítne do TDP procesoru, které vzroste z aktuálních 95 na 127 W.

Ovšem musím připomenout, že se nejedná o maximální možnou spotřebu procesoru, Intel totiž uvádí maximální spotřebu pouze ve stavu, kdy jsou všechna jádra na základní frekvenci. Pokud se u procesoru aktivuje 5GHz boost na všech jádrech, bude spotřeba o desítky wattů vyšší. S tímto je nutné počítat při volbě chladiče, aby se procesor nepřehříval.

Cenu Intel zatím neprozradil, ale dá se pochopitelně očekávat, že bude vyšší než u Core i9-9900K, který zůstává nadále v prodeji. U něj je oficiální cena 499 dolarů. Novinka tedy bude procesorem pro opravdové herní nadšence, kteří budou ochotní si za tento exkluzivní model připlatit. Bude se tedy jednat o podobný model procesoru, jako byl svého času Core i7-8086K ve vztahu k i7-8700K. Oficiální den prodeje Intel ještě neprozradil, ovšem procesor by měl na trh dorazit už příští měsíc.

Zdroj: Guru3D

Diskuze (43) Další článek: Stačí heslo 123456 a můžete sledovat něčího psa, babičku či dítě, zjistili bezpečnostní experti

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,