Intel | Procesory | iMac

Intel ukázal nové procesory Xeon W až s 18 jádry, budou nejspíše součástí iMacu Pro

Apple na posledním WWDC představil nový výkonný počítač v monitoru iMac Pro, který je určený pro ty nejnáročnější uživatele. Tomu odpovídá i výbava, která zahrnuje i výběr až 18jádrového procesoru Xeon. Spekulovalo se, že Apple použije nějaké nové modely a s novým oznámením Intelu už je asi jasné, které to budou.

Intel totiž představil nové procesory Xeon W s architekturou Skyleke-SP, které jsou rovněž dostupné v 8jádrové, 10jádrové a 18jádrové konfiguraci, kterou Apple nabídne u nových iMaců Pro. Nejvyšší 18jádrový procesor Intel Xeon W-2195 běží na základní frekvenci 2,3 GHz, ale zvládne Turbo až na 4,3 GHz.

Všechny zmíněné modely mají vysoké TDP 140 W (výrobní technologie 14 nm+) a pochopitelně jim nechybí HyperThreading a podpora AVX-512. Jsou navíc připravené pro čtyřkanálové zapojení operačních pamětí DDR4-2666 s podporou ECC.

Pokud si ale budete chtít užít iMac Pro v maximální výbavě, připravte si pořádný balík peněz. S osmijádrovým procesorem, 32 GB ECC paměti, 1TB SSD a grafikou AMD Radeon Vega s 8 GB paměti totiž vyjde nejlevnější konfigurace na pět tisíc dolarů, tedy přibližně 150 tisíc Kč s DPH. V maximální výbavě tak lze očekávat cenu na hranici půl milionu korun.

Diskuze (9) Další článek: Youtube má nové logo, design na webu i aplikace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,