Sociální sítě | Instagram

Instagram už používá přes 600 milionů lidí. A počet uživatelů pořád svižně roste

Instagram, oblíbená mobilní aplikace pro sdílení fotografií, překonal 600 milionů aktivních uživatelů. Jak uvedla agentura Reuters, sto milionů uživatelů přibylo za necelý půlrok. Už více než čtyři roky je přitom Instagram součástí Facebooku.

Rychlost, s jakou Instagramu roste uživatelská základna, se překvapivě neustále zvyšuje, jak poznamenal TechCrunch.com. Jen šest měsíců potřeboval na to, aby z 500 milionů vyrostl na 600 milionů uživatelů. Pro ilustraci k růstu ze 400 na 500 milionů uživatelů potřebovala aplikace devět měsíců. Instagram slibně roste především na důležitém asijském trhu, dodal web.

Potenciál aplikace vycítil již v roce 2012 internetový gigant Facebook, který mladou společnost s tehdejšími 40 miliony uživatelů koupil za miliardu dolarů.

V poslední době se však objevuje stále častěji kritika. Tématem tohoto jara bylo například zrušení chronologického řazení jednotlivých příspěvků. To uživatelé hlasitě kritizovali, především proto, že by systém aplikace mohl upřednostňovat případné sponzorované odkazy.

Ačkoliv Instagram stále roste, neznamená to, že by ve světě mobilních aplikací neměl konkurenci. O značné množství uživatelů se musí dělit se Snapchatem. Tato o rok mladší aplikace uživatelům umožňuje kromě sdílení fotek také jejich časově omezené posílání do soukromých zpráv. A právě tyto funkce upřednostňují nejmladší uživatelé mobilních telefonů.

Instagram světlo světa spatřil 6. dubna 2010. Aplikaci, pomocí které můžete upravovat a sdílet fotografie z mobilního telefonu, si hned první den stáhlo 25 tisíc uživatelů.

Článek původně vyšel na webu E15.cz z našeho vydavatelství

Diskuze (2) Další článek: Konec zpravodajským hoaxům na Facebooku. Sociální síť oznámila, jak s nimi bude bojovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,