Android | Počítače | Chytrá domácnost

InnCable: počítač s Androidem integrovaný v malém ethernetovém kabelu

Neustálá miniaturizace vede ke stále menším a menším počítačům. I když už jsou celkem běžně dostupné různé minipočítače s Androidem, které stačí zasunout do HDMI portu a USB portu pro napájení, tentokrát společnost InnSpire představila opravdu unikátní konstrukci.

InnCable je totiž miniaturní počítač se systémem Android (s nadstavbou InnSpire 3.0), který je doslova ukrytý v ethernet kabelu. Na jedné straně „počítače“ se nachází HDMI výstup pro televizi či monitor a na druhé pak ethernet. Napájení může být řešené jak přes micro USB (5 W, počítač má navíc i dva klasické USB), tak i přes ethernet (PoE – Power over Ethernet), k tomu je ale potřeba speciální adaptér.

Počítač je cílen hlavně třeba na hotely, nemocnice a podobná místa, kde je Wi-Fi obvykle problém nebo je velké rušení. Wi-Fi je ale pochopitelně rovněž integrovaná přímo v zařízení. Konstrukce dokonce zahrnuje i sériový port pro případné rozšíření a čtečku karet microSD pro rozšíření interní kapacity.

Bližší informace o použitém čipsetu a dalších parametrech zatím nejsou k dispozici, ale rozhodně se jedná o zajímavý minipočítač s Androidem.

Váš názor Další článek: Google News mají kompletně nový vzhled. Agregátor zpráv je mnohem přehlednější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,