Ingress stále frčí, konečně se otevřel i uživatelům iPhonů

Na podzim roku 2012 se podařilo mapovým vývojářům z Googlu sdružených do společnosti Niantic Labs pobláznit aktivní geeky hrou Ingress. Tajemná hra postavená na rozšířené realitě přitahovala nejen svým neobvyklým přístupem využívajícím chytré mobilní telefony, ale také promyšleným herním principem, který sváděl k opakovaným virtuálním bitkám v reálných ulicích. A pozornost přitahovala i svým omezením – dostupná byla jen na pozvánky. Hra stále funguje a dočkala se dlouho slibovaného rozšíření – je dostupná pro iOS.

Ingress na Androidu.pngIngress na Androidu.pngIngress na Androidu.pngIngress na Androidu.png 
Ingress na Androidu.pngIngress na Androidu.pngIngress na Androidu.pngIngress na Androidu.png 
Ingress: mobilní aplikace, která propojuje virtuální svět portálů s reálným prostředím. Cílem je sbírat energii, obsazovat rezonátory u portálů a ty následně řetězit do polí. Protivníci mají ale stejné ambice.

Ingress se za rok a půl své existence značně zdokonalil. Byl vyladěn herní model i samotná aplikace a loni se hra plně otevřela bez nutnosti pozvánek. Hrát se ale doposud dalo jen na Androidu.

Základ hry zůstává stejný – na začátku se přidáte k jedné ze dvou skupin, a to buď k „Osvíceným“ nebo „Hnutí odporu“, načež se začnete s druhou skupinou přetahovat o tzv. portály. Ty jsou rozmístěny různě v reálném světě, zpravidla na turisticky zajímavých místech, ale vidíte je pouze skrze obrazovky svých chytrých telefonů či tabletů. Boj je to nekonečný, síly se přelévají a jednotlivci zvyšují své skóre.

Podrobněji o hře ve starším článku:

Hra využívá lokalizační funkce telefonu a zároveň datové připojení. Spolu s častým výskytem aktivních hráčů v hojně zastavěných oblastech to představuje úžasný agregátor geolokačních dat pro přesnější určování polohy na základě datových připojení. 

Diskuze (15) Další článek: Nová verze počítače Raspberry Pi B+ přidává USB porty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,