Virtuální realita | HTC Vive

HTC chystá nové brýle Vive Eclipse, měly by se obejít bez montáže sledovacích stanic

HTC Vive je aktuálně nejpoužívanějším zařízením pro virtuální realitu (statistiky Steam) a pravděpodobně se dočká nástupce. Kromě spekulací o vlastnostech známe i pravděpodobné jméno – HTC Vive Eclipse. Web Letsgodigital si všimnul nové ochranné známky, kterou si firma registrovala na Novém Zélandu.

Popis zařízení odpovídá tomu, že by se mělo jednat o podobné brýle jako v případě první generace. Neměly by chybět bezdrátové ovladače do rukou, naopak HTC se s velkou pravděpodobností zbavilo infračervených stanic, které jsou využívány pro sledování brýlí a ovladačů v prostoru.

HTC by mohlo vsadit na sledování pohybu pomocí kamer v brýlích podobně jako je tomu v případě zařízení pro Mixed Reality od Microsoftu. Nabízí se však otázka, jak budou fungovat bezdrátové ovladače, jejichž záznam pohybu musí být maximálně přesný.

O parametrech připravovaných brýlí zatím můžeme pouze spekulovat. Rádi bychom však viděli vyšší rozlišení displejů a také oproštění od kabelů, které nyní znepříjemňují pohyb především při hraní.

Intel prezentoval HTC Vive bez drátů na Computexu:

Diskuze (2) Další článek: Microsoft integroval Cortanu do mobilního Skypu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,