Programování | Arduino | C++

Hradla, volty, jednočipy: Nová česká kniha pro bastlíře. E-book je zdarma

Martin Malý, kterého asi v české geekosféře netřeba příliš představovat, vydal dlouho očekávanou pětisetstránkovou publikaci pro všechny bastlíře Hradla, volty, jednočipy. Vyšla v edici CZ.NIC.

V elektronické verzi (PDF, EPUB, MOBI) si ji můžete zdarma stáhnout pod nekomerční licencí Creative Commons, nicméně publikace je k dispozici i v tištěné podobě za 299 Kč, respektive 249 Kč, pokud web českého správce domény navštívíte skrze IPv6.

Malý v knize představuje jak populární projekt Arduino, tak hromadu dalších mikrokontrolerů a elektroniku, kterou na ně můžete připojit. Součástí publikace je i to nejdůležitější, co zpravidla v návodech na webu chybí: úvod do samotné elektroniky a digitální logiky.

„Znalost programování není nutná, i když ji v některých příkladech čtenář využije. Výklad pokrývá oblast od naprostých základů (napětí, proud, odpor, Ohmův zákon) přes základní elektronické součástky a řadu číslicových obvodů TTL (74xx) až po specializované součástky, jako jsou čidla, polovodičové paměti a jednočipové počítače,“ píše na webu vydavatel.

Téma: Programování pro děti

programovaniprodeti.jpgAlgoritmické myšlení, logické uvažování, dovednost analyzovat problém a najít jeho řešení… to se hodí už dnes a do budoucna budou tyto schopnosti čím dál důležitější. Zábavnou formou se k nim vyplatí vést i děti. Sledujeme pro vás dostupné nástroje, stavebnice, služby a postupy.

Doporučujeme speciál Computeru Programování pro děti. Za 99 Kč si ho můžete objednat online a během několika dnů vám dorazí do poštovní schránky.

Diskuze (6) Další článek: Spotify už má 70 milionů předplatitelů a míří na burzu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,