HP Z1 G3 je nejvýkonnější počítač typu all-in-one, komponenty v něm snadno vyměníte

HP svou revoluční pracovní stanici Z1 v těle monitoru představila před čtyřmi lety, stále jde o unikátní koncepci maximálního výkonu schovaného za monitor. Druhá generace před dvěma lety zvedla výkon, ale koncepci s vyklápěcím monitorem nezměnila.

602347821

Nová už třetí generace, která na náš trh přijde v polovině května, se mění. Zachovává stále pohodlný a jednoduchý přístup k vnitřním komponentám, už se ale dovnitř dostává po vycvaknutí zadního víka. Jednodušší provedení současně znamená téměř o polovinu menší tělo. Projevuje se to zejména na tloušťce.

567389193

Stále ale platí, že uvnitř je prostor pro výkonné komponenty. Procesor Intel Xeon, grafika Nvidia Quadro, až 64 GB paměti, ke dvěma 2,5" diskům můžete přidat další dva SSD disky v NVMe zapojení a na boku jsou porty Thunderbolt 3. Displej s úhlopříčkou 23,6" pak nabídne 4K rozlišení.

HP Z1 G3 bude dostupný v ceně od 29 430 Kč, za tu cenu pochopitelně nedostanete plnou výbavu (začíná se na procesoru Core i3), ale základní koncept počítače typu vše v jednom s dobře přístupnými komponentami a snadným upgradem komponent tu stále platí.

Diskuze (15) Další článek: Pipo KB2: Další počítač v klávesnici. Tenhle navíc složíte na cestu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,