Tablety | iPad

Grafický výkon nového iPadu Pro je fascinující, v benchmarcích překoná i letošní Macbook Pro

Apple začal jednoznačně svoje tablety směřovat na profesionální uživatele – po iPadu Pro s úhlopříčkou přes dvanáct palců ukázal loni tablet s 9,7“ displejem, který nyní nahradil novým modelem. Ten už nabízí úhlopříčku displeje 10,5 palce.

Z parametrů jako je procesor Apple A10X, 4 GB operační paměti nebo 512GB úložiště je jasné, že není určen pro domácí sledování videa. Jde především o pracovní stroj, který má potenciál nahradit notebooky. Tomu rovněž odpovídá výkon, který porovnal web Barefeats s posledními generacemi Macbooku Pro.

Testy proběhly v Geekbench 4 a GFXBench, přičemž otestovány byly jako procesory, tak výkon grafických čipů. A zatímco ve výpočetním výkonu procesoru (především vícejádrovém) mají navrch třináctipalcové Macbooky Pro, v grafickém výkonu je překonal iPad.

Testované Macbooky byly vybaveny grafickým čipem Intel Iris Plus 650 v případě letošní verze a Intel Iris 550 v případě loňského modelu. Jak je vidět, samostatný návrh čipsetů Applem nese ovoce.

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze (55) Další článek: Dell představil první laserový 4K projektor, který se umístí přímo ke stěně a zvládne až 120 Hz i s HDR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,