Drony

GoPro začalo před 16 dny prodávat svůj nový dron, teď jej stahuje od zákazníků zpět

Před dvěma týdny spustilo GoPro prodeje svého dronu Karma. Ten je speciální kromě malých rozměrů třeba tím, že lze stabilizační jednotku vyjmout a využívat ji i pro stabilizaci při natáčení z ruky. Jenže nyní všechny doposud prodané kusy firma stahuje od zákazníků zpět, jejich používání není zcela bezpečné.

27518412_Karma_315_HERO5_Black2_master-200x100-e1474303633523.jpg
GoPro Karma

GoPro v tiskové zprávě uvedlo, že zaznamenalo několik incidentů, kdy uživatelé ztratili kontrolu nad dronem, který se stal neovladatelným a mohl tak způsobit vážné problémy. Šlo především o chybu, kdy v průběh letu bylo přerušeno napájení z akumulátoru a došlo tedy k pádu dronu. Nemohlo tedy dojít ani k aktivaci bezpečnostních mechanismů jako je bezpečné přistání či automatický návrat do výchozí pozice.

Firma zatím nebude zákazníkům nabízet možnou výměnu, bude vracet pouze peníze. Tudíž není ani jasné, kdy bude Karma uvedena zpět do prodeje. Štěstím pro GoPro je, že se na chybu přišlo velmi rychle – dohromady totiž bylo prodáno pouze 2 500 kusů dronu.

Diskuze (5) Další článek: Tesla Motors mění podmínky používání Superchargerů, nabíjení už pro nové elektromobily nebude neomezené

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,