Google spolupracuje s VMware, bude mít Windows aplikace v Chrome OS

Zařízení s operačním systémem Chrome OS jsou díky velmi nízké ceně stále populárnější, ale Google chce jejich použití ještě značně rozšířit. Zaměřil se totiž na konec podpory Windows XP a chce poskytovat řešení, které umožní provozovat aplikace z Windows pod Chrome OS.

Google na svém blogu uvedl, že spolupracuje s VMware na implementaci platformy Horizon DaaS (Desktop as a Service), která umožňuje virtualizaci klasických desktopových aplikací pro Windows v cloudu.

Uživatelé zařízení s Chrome OS tak budou moci přistupovat k Windows aplikacím skrze VMware Horizon View 5.3 (HTML5, podpora až Windows 8.1), který bude na Chrome Web Store.

Google si tak dokáže získat i podnikovou sféru, která nechce investovat do nových verzí aplikací a spokojí se tak s bezpečným během Windows aplikací v rámci operačního systému Chrome OS, který pravidelně dostává nejnovější bezpečnostní aktualizace.

Pro VMware tento obchod znamená navázání na dlouhodobější aktivity v oblasti virtualizace aplikací a desktopů. Firma pro tento účel koncem loňského roku koupila společnost Desktone.

Diskuze (11) Další článek: Vy ještě nemáte domácí NAS?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,