Web | Hudba, filmy, seriály | Mobility

Google představil nový Play Music. Má být inteligentní a bude se podle vás učit

Google pokračuje v prolínání prvků umělé inteligence se svými službami. Nyní je podle oficiálního blogu na řadě hudební Play Music a především jeho předplatné All access (Hudba Play Naplno).

Pokud službu sami používáte, strojové učení nyní bude studovat váš profil. Tedy co, kde a jak posloucháte. Podle toho by pak měl Play Music lépe doporučovat hudbu.

107252275 731268266
84221971 270609738
Nový přehled hudebního předplatného zobrazuje vše na jedné stránce v několika sekcích. Doporučovací systém by měl být mnohem pokročilejší než doposud. Služba se bude učit nejen podle toho, co posloucháte nejčastěji, ale také podle toho, kde jste, co v danou dobu zpravidla děláte, podle počasí a mnoha dalších vnějších signálů.

Pokud v pondělí odpoledne chodíte běhat, Play Music to zohlední a pokusí se vám nabídnout odpovídající playlisty. Jeho automatické schopnosti by ale měly podle Googlu jít ještě mnohem dál, vhodnou muziku by vám totiž měl postupně nabídnout třeba i podle aktuálního počasí ve vaší poloze.

Když bude venku listopadová mlha, možná uslyšíte něco jiného než uprostřed slunného července. Toto všechno ale služba dokáže pouze v případě, že ji budete aktivně používat, aby pro vás mohla vytvořit adekvátní profil.

555592321
Nového rozhraní se v průběhu týdne dočká také mobilní aplikace

Ruku v ruce se strojovým učením dorazí v průběhu týdne i zcela přepracované grafické rozhraní hudební služby. Na webu tomu tak už je a v případě mobilní aplikace očekávejte v následujících hodinách a dnech aktualizaci.

Diskuze (7) Další článek: Taktování pro masy? Intel chystá odemknutý Core i3-7350K kolem pěti tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,