Google koupil vývojářské studio Owlchemy Labs, které vyvíjí populární hry pro virtuální realitu

Do segmentu virtuální realitu se nedávno pustil i Google, který minulý rok představil mobilní řešení Daydream, které využívá mobilního telefonu podobně jako třeba Samsung Gear VR.

I když se objevil zájem spousty herních a aplikačních vývojářů pro virtuální realitu, kteří vydali nebo vyvíjí hry s podporou Daydreamu, Google si nejspíše chce tento směr ještě více pojistit. Koupil tak jedno z nejúspěšnějších vývojářských studií, které je zaměřené na virtuální realitu – Owlchemy Labs. Pokud jste někdy zkusili hru „Job Simulator“, která je velmi populární a zábavná, je to právě jejich výtvor. Byl to jeden z mála titulů, který byl k dispozici od počátku na všech hlavních platformách pro virtuální realitu (HTC Vive, Oculus VR + Touch, PlayStation VR).

Velcí hráči začíná totiž tvořit i vlastní drahý filmový obsah (Netflix, Youtube, Amazon), takže lze očekávat, že Google bude mít v tomto směru snahu tvořit vlastní hry a aplikace pro virtuální realitu. Zároveň získá zkušené vývojáře z této oblasti, kteří už vědí, jaké triky ve virtuální realitě fungují, což může pomoci pro rychlý rozvoj samotné platformy Daydream.

Váš názor Další článek: Elon Musk nabídnul solární střešní tašky s nekonečnou zárukou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,