Umělá inteligence | Chytrá domácnost | Google Home

Google Home je zase o kousíček chytřejší, ale o žádnou opravdovou A.I. se stále nejedná

Je to vlastně skvělá novinka, ale zároveň doklad toho, že jsou hlasoví asistenti ještě v naprostých technologických plenkách. Zahraniční média si všimla, že chytrý domácí reproduktor Google Home nově zvládne zpracovat dva povely naráz.

Jak píše třeba The Verge, bílá krabička správně interpretuje třeba příkaz: „Ok Google, turn on the TV and what’s the weather?“ a měla by pak tedy aktivovat spárovaný televizor a zjistit jaké je počasí.

Na stranu druhou, jakožto už ročnímu a každodennímu uživateli Homu se mi spíše osvědčily fráze, které jsem si natvrdo připravil pomocí služby IFTTT, kterou lze s hlasovým asistentem Googlu spárovat. Nemusíte totiž pak lovit z klobouku slovíčka, na které Google opravdu zareaguje.

Skutečně chytrá hlasová asistence do naších obývacích pokojů a ložnic dorazí až ve chvíli, kdy podobná krabička pochopí náš dotaz nehledě na to, jaký slovosled a přesné fráze použijeme. A to zatím, ruku na srdce, příliš nehrozí. Ostatně i Google Home po roce na většinu dotazů odpoví úsečným: „Not yet implemented.“

Souboj asistentů Amazon Echo a Google Home:

Diskuze (1) Další článek: Velký souboj Intelu a AMD: test 26 procesorů právě vychází v prosincovém Computeru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,