Google Earth 6: konec ptačí perspektivy, je tu režim chodce

K dispozici je už šestá verze digitálního glóbu a satelitních map Google Earth. K hlavním novinkám tentokrát patří trojrozměrná zeleň, rychlejší přístup k historickým snímkům daného místa a konečně také plná integrace se Street View a režim chodce ve 3D modelu.

Začnu od toho posledního, 3D stromy se v české verzi totiž zatím stále nezobrazují. V Earth se nyní po dostatečném přiblížení zobrazí nad ovladačem zoomu klasický žlutý panáček. Kamkoliv ho přesunete, se pohled okamžitě přiblíží a sklopí do režimu chodce. Earth se zároveň přepne do Street View a vy budete moci skoro plynule procházet ulicí. Zároveň se ale budete moci přepnout zpět do 3D modelu a stejně tak procházet třeba New Yorkem. Tato funkce v Earth dlouho chyběla a nyní tak doplňuje klasický základní navigační mód a režim leteckého simulátoru.

google earth.png street view.png 3d.png
Klasický pohled na město, integrovaný Street View a režim chodce ve 3D modelu

Další novinkou by mělo být zobrazování zeleně na vybraných místech (třeba sídelní aglomerace Googlu – San Francisco). Ve vrstvě prostorových budov by se měla zobrazit nová možnost zobrazení 3D stromů, v mém případě (česká lokalizovaná betaverze) to ale nefunguje. Podívejte se tedy alespoň na ukázkové video.

 

Diskuze (14) Další článek: S Kinectem se můžete vžít i do role skákajícího Super Maria (video)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,