Google Earth 5.2 umí zobrazit webové stránky, obsahuje WebKit

Pokud se zamyslíte nad Googlem nebo Applem, jednoznačně musíte uznat, že oba hráči mají skvěle promyšlený ekosystém svých služeb. Většina významných služeb mezi sebou spolupracuje či se doplňuje. Jinak tomu není ani u nového Google Earth 5.2, který vám nabízí 3D pohled z vesmíru na váš domov.

Google Earth 5.2 umožňuje nejen zobrazovat 3D pohled na Zemi, ale nově i webové stránky. Dříve se webové stránky otevíraly v externím prohlížeči. Nyní, pokud se budete chtít podívat na fotografie či si pročíst Wikipedii k danému objektu na mapě, je Google Earth zobrazí ve svém okně. Pro návrat na 3D na mapu stačí kdykoliv stisknout tlačítko „Zpět do Google Earth“.

google-earth-browser.png
 Webový prohlížeč jako součást Google Earth

Nově integrovaný prohlížeč v Google Earth 5.2 je založený na jádře Webkit. Zahraniční server Google Operating System se domnívá, že Google využil QtWebKit, namísto WebKit jádra z Google Chrome. Odůvodňuje to tím, že QtWebKit neobsahuje JavaScriptové jádro V8. V JavaScriptových testech je totiž až desetkrát pomalejší než poslední Chromium sestavení.

Pokud vás spíše zajímá, co Google Earth 5.2 přináší za novinky a vylepšení pro koncové uživatele, rozhodně se podívejte na článek Google Earth 5.2 přináší funkce pro sportovce, který vyšel na našem sesterském serveru Navigovat.cz.

Google Earth 5.2 pro Windows a Linux nadále zahrnuje zásuvný modul, který vám umožní zobrazit Google Earth na webových stránkách. Beta verzi můžete stahovat z naší GigaManie:

 

Diskuze (5) Další článek: Memristor: blízké setkání čtvrtého druhu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,