Gigabyte Brix se nafoukne. Dostane procesory Skylake a grafiku od Nvidie

Na německý Cebit přivezla společnost Gigabyte novou generaci minipočítače Brix. Jenže zatímco předchozí verze se vešly do miniaturní nízké krabičky, ta budoucí je mnohem vyšší. Rozměry jsou 11 × 11 × 22 cm a skříňka je vyrobena z hliníku. Gigabyte však vsází na výkonnější hardware včetně nových procesorů a dedikované grafiky. Informuje o tom web Computerbase.

1-1080.3743774722.jpg
Nová verze Gigabyte Brix na německém Cebitu (zdroj: Computerbase)

Výrobce se zatím nepochlubil s konkrétními modely použitých procesů, půjde však o šestou generaci od Intelu spadající do rodiny Skylake. Jako grafická karta bude vedle integrovaného jádra Intel 520 sloužit také notebooková GTX 950M od Nvidie.

Díky větším rozměrům mohl výrobce vybavit počítač širší nabídkou konektorů. Vedle HDMI to bude hned trojice konektorů mini Display Port, USB-C, trojice USB 3.0, jedno USB 3.1 a také gigabitová síť a audio konektory.

4-1080.2746433497.jpg
Druhou várku konektorů ukrývá Brix na pravé straně skříně (zdroj: Computerbase)

Pro vnitřní rozšíření jsou připraveny tři sloty PCIe M. 2, do nichž bude možné připojit jak interní SSD tak například modul pro rychlou Wi-Fi.

Podoba, kterou Gigabyte na Cebitu vystavuje, není zcela finální a je možné, že se do prodeje dostane pouze verze v plastu. Oznámena zatím nebyla ani cena ani případná dostupnost na trhu.

Diskuze (8) Další článek: Čína chce spojit kybernetické síly s USA v boji proti hackerům a teroristům

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,