Gigabyte Aero 14: herní notebook může být výkonný i tenký

Stále více výrobců nám dokazuje, že herní notebook nemusí být tlustý a těžký. Gigabyte nyní představil na Computexu model Aero 14, který kombinuje herní výkon a mobilitu. Zároveň jej bude možné používat i na cestách, neboť vydrží na jedno nabití až 10 hodin.

8. High Definition Graphics with GTX 970M GPU and QHD IPS Display_575px.jpg
Gigabyte Aero 14

Notebook bude poháněn mobilními procesory Intel Core i7 z řady H. Ty mají čtyři výpočetní jádra s podporou hyperthreadingu, 6 MB cache, integrovanou grafiku HD 580 či HD 530 a také TDP na hodnotě 45 W. O grafický výkon ve hrách se však nebudou starat integrované grafiky, ale dedikovaná GTX 965M nebo GTX 970M. Ty budou živit displej s rozlišením 2 560 × 1 440 bodů.

Operační paměť může mít kapacitu až 32 GB (2× 16GB SO-DIMM) a interní úložiště bude mít podobu SSD do slotu M.2. Mezi konektory najdeme USB typu C s rozhraním USB 3.1 a také trojici standardních USB 3.0. Nechybí audio výstup, čtečka SD karet a HDMI společně s mini Display Portem pro připojení externích monitorů.

4. Unique Aesthetics in Three Different Colors (Orange)_575px.jpg
Gigabyte Aero 14

Gigabyte použil pro výrobu konstrukce hliník a notebook bude k dispozici ve třech barevných variantách – černé, zelené a oranžové. Klávesnice je doplněna programovatelnými tlačítky pro tvorbu herních maker.

3. Exclusive Marco Keys for One-click Access to Complex Moves_575px.jpg
Gigabyte Aero 14

Pokud se rozhodnete s notebookem cestovat a dedikovaná grafika bude zahálet, díky akumulátoru s kapacitou 94,24 Wh jej lze používat po dobu desíti hodin. Jeho hmotnost přitom není nijak výrazná – zastavila se na hodnotě 1,89 kg.

Cenu stroje ani datum, kdy se dostane na trh, zatím bohužel neznáme.

Diskuze (12) Další článek: Mobilním surfařům v Evropě a USA reklama příliš nevadí. V Asii ji naopak masivně blokují

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,