Fresh Download: Vyšší škola stahovaní

Stahujete rádi, často a hodně? Pak jistě hledáte možnost, jak stahování z internetu zjednodušit, zefektivnit a zrychlit. Takovouto příležitost poskytuje freewarový download manager.

Nedávno jsme se ve výběru nejlepších programů věnovali download manažerům. Je to ale silně zastoupená skupina programů, a tak se na všechny kvalitní download manažery nedostalo. Jedním z opomenutých je i dlouhodobě populární Fresh Download. Pokud tento program nebudete využívat ke komerčním účelům, můžete ho využívat zdarma.

Více připojení

Prostředí programu, které na vás po jeho spuštění vykoukne, je přehledné až prosté. Jediné okno obsahuje sadu tlačítek pro ovládání a pak seznamovou část pro zobrazování brzy stahovaných, právě stahovaných a stažených dat. První uživatelův krok tak nejspíše povede k tlačítku pro přidání položky ke stažení. To vás přesměruje na malé vyskočivší okénko.

sshot-1.png 
Tabula rasa

V něm zadáte především odkaz na konkrétní soubor, který chcete stáhnout, cílovou složku pro jeho umístění a počet připojení. Ty jsou zde nativně nastaveny čtyři, ale můžete je rozšířit až na osm simultánních připojení na jeden zdroj. Tím lze v určitých případech, kdy server sám nějak omezuje spojení, výrazně zvýšit rychlost stahování. Data lze v programu stahovat skrze protokoly FTP, HTTP i HTTPS.

sshot-2.png 
Nastavení cíle ke stažení

Data jak na běžícím pásu

Po nastavení cest k souboru stačí stisknout tlačítko pro stahování, nebo pro přidání do fronty. Dostanete se tím zpět do původního okna, v němž nyní vidíte průběh stahování všech takto přidaných položek. S těmi lze dále pracovat. Můžete je zastavovat, rušit, restartovat i omezovat. Rovněž se zde dá nastavit časový rozvrh stahování, jeho ukončení i přerušení spojení celého programu.

sshot-3.png 
Stahování v plném proudu

Spolu se započetím stahování se vám v pozadí zobrazí ještě jedno drobnější okno. To se týká konkrétní položky, takže stahujete-li naráz více souborů, což Fresh Download samozřejmě umožňuje, znamená to i více těchto oken. V nich se dozvíte veškeré podrobné informace o probíhajícím připojení. Jakmile jsou data pevně ve vašem počítači, budete programem informováni o možnosti otevření či spuštění stáhnutého.

sshot-4.png sshot-5.png
Detailní info o stahování a jeho výsledek

Integrace do systému

Fresh Download se snaží poskytnout co nejpohodlnější zacházení a služby. S tím se pojí i jeho integrace do většiny rozšířených webových prohlížečů (IE, Opera, Firefox, Maxthon, Avant…) i schopnost spolupracovat s vaším antivirovým programem. Potěší rovněž přítomnost zabudovaného extraktoru zipových souborů. Jakkoli je tato aplikace prosta dalších výrazných schopností, jedná se o dobrého pomocníka pro méně náročného uživatele, který ji navíc může užívat zdarma.

sshot-6.png 
Časovač

stáhnout program Fresh Download 8.69 Licence: freeware, 2,0 MB
Autor: Freshdevices Corp.
Web programu: www.freshdevices.com


 

Diskuze (7) Další článek: Živě T-10: odpověď Aceru na All-in-one počítače Applu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,