Web | Windows 10 | Fluent Design

Fluent design z Windows 10 pronikl i na web. Správa účtu Microsoftu bude vypadat úplně jinak

Microsoft do Windows 10 postupně zavádí tzv. fluent design, což je nový grafický styl, který by měl postupně prorůst celým systémem i navázanými aplikacemi. Nyní se ukázalo, že Microsoft hodlá stejným stylem pokračovat i na webu – začíná se u správy účtu Microsoftu, kterou už mají první uživatelé v novém pojetí.

Plochý design s jednoduchými barevnými přechody doplňují i výrazné změny ve struktuře. Nastavení je nyní soustředěno do jednotlivých kategorií vyobrazených formou panelů. Vše působí přehledněji.

Twíty s ukázkami od uživatelů, kteří už nový design účtu mají:

Na správu účtu Microsoftu se na několika místech odkazuje přímo z Windows 10 a je tedy logické, že Microsoft chce design webu a systému sjednotit. Je ale fakt, že fluent design má sice jednoznačné označení, ale vymezení stylu není až tak jasné. Ve Windows 10 proto najdeme mix softwarového designu od prapůvodního stylu z Windows Vista až po nejmodernější fluent design s nepatrnou průsvitností okrajů oken.

Na webu pak Microsoft experimentuje ještě častěji, a to zejména v rámci své cloudové služby Outlook.com, která vypadá každé dva roky jinak... Tak snad zavádění fluent designu vše postupně sjednotí do celku, kde budou programy a služby Microsoftu nejen podobně vypadat, ale také se budou se stejnou logikou ovládat. Zatím to vypadá, že jsme na dobré cestě.

Nový design se zavádí postupně, zatím se jím chlubí první jednotlivci na Twitteru, a to z USA.

Diskuze (17) Další článek: Knihovna z Nag Hammádí ukrývala i vzácnou kopii heretického spisu o Ježíšovi a jeho „bratrovi“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,