Firma koupila dvacet MakerBotů a tiskne figurky z Minecraftu

Malé 3D tiskárny nejspíše nikdy nebudou samozřejmou součástí moderní domácnosti – ostatně i ty inkoustové postupně mizí, poněvadž díky internetu postupně klesá i potřeba tisku. Jistě ale obsadí byty kutilů, modelářů, prototypujících inženýrů a studií, které chtějí něco vyrábět, ale nemají dostatečný kapitál na pořízení mnohem dražších průmyslových strojů.

Zajímavou případovou studií je třeba Seus Corp z Las Vegas, který se věnuje hráčům Minecraftu. V Seus Corp si řekli, že budou vyrábět herní figurky na míru – každý hráč si bude moci objednat tu vlastní. Nejprve chtěli vyrábět figurky ze silikonu, pak pomocí dalších technologií, ale pokaždé vyšlo najevo, že by to bylo ekonomicky neudržitelné.

459585193
Maloobchodní 3D tisk v práci

Nakonec si v Seus Coprt pořídili dvacítku v americké velmi populárních MakerBotů (Replicator 2) a mají tak kapacitu vyrobit až 5 000 figurek za týden. A právě do podobných podniků nakonec malé tiskárny nejspíše zamíří nejčastěji. Díky tomu, že jsou opravdu malé a pro byznys relativně levné, lze jejich výkon dobře škálovat – není třeba pořizovat obří mašinu za milion, která se vyplatí jen pro masovou výrobu, ale třeba jen pár podobných MakerBotů a dalších 3D tiskáren. 

Diskuze (5) Další článek: Charlie Hebdo vydal verzi pro iOS, Android a Windows Phone

Témata článku: , , , , , , , ,