Bezpečnost | Hacking

FBI dopadla útočníky, kteří mají na svědomí DDoS na Blizzard či EA. Doplatili na svou naivitu

Na začátku září jsme psali o DDoS útocích, které odstavily servery EA při spouštění betaverze nového Battlefieldu a způsobily značné problémy Blizzardu při vydání dalšího datadisku k World of Warcraft. Měly je na svědomí skupiny Poodlecorp a Lizard Squad, jejíž dva členy nyní FBI zatkla a obvinila.

Prvním z nich je devatenáctiletý Zachary Buchta z Marylandu a druhým stejně starý Bradley Jan Willem Van Rooy z Nizozemska. První z nich komunikoval na Twitteru pod nickem @fbiarelosers a @xotehpoodle, druhý potom provozoval účet @LizardLands.

Oba prý stáli za zmíněnými DDoS útoky na herní společnosti a v rámci webu PoodleCorp také nabízeli tyto služby za poplatky. DDoS s intenzitou 20 Gb/s tam vyšel na 40 dolarů. Oba tak stanuli před soudem v Chicagu, který rozhodne o jejich vině a případném trestu.

Podle webu Motherboard mohla FBI identifikovat jednoho z obviněných díky provázání twitterového účtu s telefonním číslem pro Google Voice. To bylo zároveň spárováno s jeho reálným telefonním číslem, které už však federálové měli k dispozici z vyšetřování, kterého se zúčastnil Zachary Buchta v roce 2014.

FBI ve svém spisu zveřejnila také několik konverzací, které si účet @LizardLands vyměnil pomocí zpráv na Twitteru s jinými uživateli. Mimo jiné v nich Van Rooy psal, že jej policie nikdy nedopadne, neboť bydlí 50 metrů od policejní stanice. Očividně se trochu přepočítal.

Scrn-10-06-001.png
Komunikace jednoho z obviněných, kterou FBI zveřejnila ve svém spisu (PDF)
Váš názor Další článek: Souboj o Mars: Boeing tam chce být dříve než Elon Musk. Ve skutečnosti je však nejdále NASA

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,