Facebook | Facebook Messenger | Instant Messaging

Facebook zpřísňuje metr, za nenávist vás odstřihne i od Messengeru

Dávejte si pozor na to, co píšete či sdílíte na Facebooku, mohli byste se totiž nedobrovolně přesunout k jinému komunikátoru nebo třeba rovnou ke starým dobrým „SMSkám“. Jednoduše proto, že vám administrátoři největší sociální sítě za porušení pravidel zablokují odesílání zpráv přes Messenger. Jinak řečeno, vám zprávy od ostatních dorazí, ale už na ně neodpovíte... Tento stav může trvat 24 hodin, nebo i déle.

Blokace odchozích zpráv na Messengeru je jen jedním z celého balíku kárných opatření. Předně přijdete o možnost komentovat ostatní příspěvky či přidávat vlastní. A co víc, budeme mít černý puntík a pokud se nepolepšíte, může Facebook přistoupit k ještě tvrdším opatřením.

image2.png image1 (1).png image1.png image1 (2).png
Zanadávat si na poměry je lepší v hospodě u piva, na Facebooku byste si mohli způsobit nepříjemnosti

Podmínky Facebooku totiž ve třetím bodě nazvaném Bezpečnost zavazují uživatele mimo jiné k tomu, že nebudete zveřejňovat nenávistné projevy, což je škatulka, do které se toho vejde opravdu hodně a hranice mezi svobodou projevit vlastní názor a nenávistným příspěvkem může být hodně tenká.

Málo zajímavá ČR

Nemusí jít například jen o emocionální nesouhlas s masovou ilegální migrací, který se snadno zvrtne v rasově vyznívající podtext, pohoršující může být dokonce i kojící matka. Zjevně stačí, když se najde někdo, kdo takový příspěvek nahlásí jako závadný, a může z toho být problém.

Naštěstí se zatím zdá, že z pohledu Facebooku je Česká republika malá a nevýznamná země s jazykem, kterému stejně nikdo nerozumí, takže svou pozornost zaměřuje na čistotu příspěvků zejména v USA a zemích jako je například Francie či Německo.

Mimochodem, na Facebooku lze docela snadno šmírovat ostatní:

Diskuze (41) Další článek: Výzkumníci z brněnského VUT stvořili neuronovou síť, která dokonale opraví rozmazané fotky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,