Facebook | Sociální sítě

Facebook v Česku spustil svůj vyhledávač práce. Pomůže firmám i uchazečům

V minulém roce Facebook představil vlastní platformu pro hledání práce pojmenovanou jednoduše Jobs (v češtině Kariéra). Dostupná byla prvně pouze v Americe a Kanadě, načež došlo k postupnému rozšiřování a nyní je funkce aktivována pro všechny účty v téměř 40 zemích včetně Česka.

Umožňuje, podobně jako specializované portály, procházet zájemcům nabídky práce od firem z konkrétního místa. Filtrovat je lze i podle odvětví či typu úvazku. Hlavní síla Facebooku ale je v datech, která na síti máte. Pokud totiž chcete na inzerát odpovědět, síť vám předvyplní vaše údaje, které máte zadané na profilu. Vše můžete samozřejmě upravit či vymazat, pokud jste ale v minulosti na Facebook dali pravdivé informace, máte práci zjednodušenou.

Pro firmy pak poskytuje jednoduchou možnost, jak nalákat nové uchazeče. Inzerát se totiž objeví jak ve speciální záložce na hlavní stránce, tak i na profilu stránky. Při vypisování je možné doplnit různé podrobnosti včetně platu a je možné po uchazečích rovnou požadovat odpovědi na konkrétní otázky. Přidání inzerátu samotného je bez poplatku.

Facebook Jobs je přímou konkurencí již zaběhlým portálům, jako je například sociální síť LinkedIn či oblíbené Jobs.cz. Těm by mohl do budoucna řádně zavařit. Účet na této sociální síti má obrovské množství lidí a pro některé se jedná o první místo, kde hledají informace.

Diskuze (15) Další článek: 5 grafických karet, které lze rozumně koupit i při současné krizi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,