Facebook spustil online sdílení videa, ale jen celebritám

Na úspěch aplikací Meerkat a Periscope, které umí z mobilních zařízení online streamovat video ostatním uživatelům služby, zareagoval i Facebook. Zážitky tak lze sdílet okamžitým sdílením online přenosu i tam, ale zatím tak mohou činit jen majitelé ověřených profilů. Facebook ve svém blogovém zápisku uvádí, že s novou funkcí chce dát populárním lidem novou možnost, jak promlouvat ke svým fanouškům.

667499725

Sdílení videa je proto dostupné výhradně přes aplikaci Facebook Mentions (dostupná jen pro iOS) a používat ji mohou jen uživatelé s ověřeným profilem (v ČR profil stále nelze ověřit). Facebook už se chlubí, že nové možnosti využili první celebrity, jako například zpěvák Ricky Martin nebo lyžařka Lindsey Vonnová.

Online vysílaná videa mají čtvercový formát a během jejich vysílání může autor přepínat mezi kamerami, kontrolovat počet sledujících a číst si od nich komentáře, na které pak může přímo ve videu reagovat.

Že Facebook službu uvedl tímto způsobem, dává tušit, že z technického hlediska má vše zajištěno a služba bude fungovat spolehlivě. Ale možná z hlediska kapacitního zatím online streaming neumožnil všem uživatelům miliardové sociální sítě. 

Diskuze (3) Další článek: Nový světový rekord – operační paměti DDR4 s frekvencí 4,8 GHz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,