Facebook | Sociální sítě | Internet | Mobilní aplikace

Facebook se snaží znovu prosadit Události. Mění název služby i její obsah

Facebook loni nabídl zajímavou samostatnou službu a aplikaci pro chytré telefony nazvanou Události (Events). Kombinovala kalendář a snímání polohy pro uživatelský přehled akcí, které se konaly v okolí. Aplikace nedosáhla velkého úspěchu, Facebook se ale nyní snaží nakopnout její popularitu podruhé.

Služba nyní nese název Local. Kromě toho, že ukáže, co všechno se děje v nejbližších dnech ve vašem městě, ještě přidává informaci a detaily o místních podnicích. Při cestování se budou hodit především recenze a hodnocení uživatelů Facebooku.

Aplikace zkrátka poradí, kam večer vyrazit, kde se najíst, do jakého dobrého baru zajít a jaké koncerty či akce zrovna probíhají ve vašem městě. To vše s doporučením a hodnocením vašich přátel z Facebooku. Nevíme sice, proč musí Local existovat jako samostatná aplikace a nelze ji přidat jako položku v klasickém Facebooku, je ale ke stažení zcela zdarma:

Tip: Ke stejnému účelu je možné použít dnes už tradiční služby Foursquare nebo Zomato

Diskuze (2) Další článek: Rozpuštěním kvarků získáme 8× víc energie než z jaderné fúze. K elektrárnám je ale ještě daleko

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,