Facebook | Emoji | Unicode

Facebook má 125 nových rodinných emoji. Nechybí homosexuální páry a různé barvy pleti, něco ale přece

Emojimánie pokračuje. Facebook se nyní pochlubil zavedením 125 nových grafických podob emoji předurčených k vyjádření rodiny. Samozřejmě je všechno etnicky a genderově naprosto korektní, takže nechybí několik stupňů odstínu pleti a také kombinace rodin, kde jsou dvě maminky nebo dva tatínkové...

Je až neuvěřitelné, jakými prkotinami se Facebook zabývá. Ale údiv nepadá jen na něj, ale na celé konsorcium Unicode, které nové znaky navrhuje a schvaluje do aktualizované znakové sady. Facebook teď v podstatě jen převádí do grafické podoby již schválené znaky. Co nevidět je zavede ve své podobě i Microsoft do Windows.

Nově můžete používat emoji pro vyjádření rodiny, kde je jedno nebo dvě děti, případně samostatně rodič s jedním či dvěma dětmi. Chybí ovšem ztvárnění pro rodiny s více dětmi, například formou samostatných emotikon dalších dětí ve stejné velikosti a grafice.

Opět se myslí na různé odstíny pleti, ale i zde je nedostatek - nepočítá se rodinami, kde mají rodiče jinou barvu pleti, případně mají adoptované dítě jiné barvy pleti. Uvidíme, zda tento zásadní problém, na kterém bezesporu závisí přinejmenším osud lidstva, ba možná i celého vesmíru, bude Facebook nějak řešit.

Nové emotikony už můžete na Facebooku využívat. Zatím jsou dostupné jen na webu, podpora v aplikacích přijde později. Chcete-li aplikovat jinou barvu pleti, podržte tlačítko myši nad emotikonou o něco déle.

Emoji už se dočkaly i filmu:

Diskuze (38) Další článek: 10 nejpopulárnějších mobilních aplikací v USA: žádná z nich není placená

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,