Facebook | Sociální sítě | Instagram | Facebook Messenger

Facebook je zoufalý. Jeho Příběhy nikdo nepoužívá, tak si je chce půjčovat z Instagramu

Příběhy na sociálních sítích. Pro někoho zlo, pro jiné skvělý způsob, jak něco sdělit svým kamarádům. Uživatelé Messengeru se řadí do první kategorie, protože je prakticky nikdo nepoužívá. A Facebook to štve. Jenže si je přeje mít stůj co stůj, tak začíná testovat jejich zobrazování z Instagramu. Přece jen, Instagram Facebooku patří. Informuje o tom Mashable.

Ani jedna ze služeb to nechce dělat automaticky – to by se setkalo ještě s větší nevolí než první zařazení Příběhů do Messengeru - ale uživatelé Instagramu dostanou pří sdílení Příběhů možnost zaškrnout automatické sdílení i do příběhové sekce Facebooku. K tomu určené tlačítko se bude nacházet v editačním okénku při tvorbě Příběhů. Ukazuje to alespoň snímek obrazovky, který se objevil na Twitteru.

Nejde však jen o plány do budoucnosti, funkce je již u některých uživatelů testována. Mluvčí Instagramu to potvrdil v prohlášení. Přesné detaily ale odmítl sdělit. „Neustále testujeme způsoby, jak zlepšit používání Instagramu a jak zjednodušit způsoby sdílení momentů, aby je viděli lidé, na kterých vám záleží. Více informací v tuto chvíli nemůže sdělit,“ řekl mluvčí.

I když Instagram do facebookového impéria spadá, obě dvě služby byly zatím drženy odděleně. Jediná věc, která je spojovala, byla možnost vyhledat mezi přáteli na Facebooku, kdo z nich síť na sdílení obrázků používá. Takto úzká integrace tu zatím nebyla.

Úplně překvapivá ale není - Facebook se z nějakého důvodu o Příběhy velmi zajímá, a když jeho agresivní prosazení na vlastní stránku nevyšlo, brát je z Instagramu zní celkem logicky. Stejnak mnoho uživatelů používá obě dvě služby a na Instagramu funkce „jede“ o sto šest. Přesněji ji použije 250 milionů lidí denně.

Vertikální videa budou standard. Smiřte se s tím

Diskuze (12) Další článek: Okolo sluneční soustavy v budoucnu proletí hvězda, může přinést smrt

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,