Facebook | Hardware | Procesory

Facebook chce vlastní procesory. Staví tým, který je jednou navrhne

Také Facebook naskočí na aktuální vlnu, kdy si velké technologické firmy navrhují vlastní čipy. Nedávno svůj procesor pro internet věcí představil Microsoft a stejně tak Google už nějaký pátek testuje speciální čipy pro strojové učení. Ze spotřební elektroniky pak nesmíme zapomenout na Apple, jehož mobilní procesory pohánějí iPhone a iPad už celé roky.

Touto cestou půjde podle Bloombergu i zmíněný Facebook. Mark Zuckerberg během slyšení před senátory prohlásil, že aktuální problémy výhledově vyřeší chytré algoritmy neuronových sítí. K jejich masivnějšímu nasazení však bude Facebook potřebovat výkon, který mu dodají ASIC – čipy navržené pro nějaký konkrétní účel.

Vstup Facebooku do procesorového byznysu samozřejmě neznamená, že postaví vlastní fabriku, ale po vzoru ostatních softwarových firem čip pouze navrhne a nechá si jej vyrobit u některého tradičního křemíkového výrobce.

V tuto chvíli je však sociální síť teprve na začátku a hledá inženýry, kteří by založili nový pracovní tým. Několik let stráví u tabule a v CADu, teprve pak se Facebook možná pochlubí, co uvařil.

Diskuze (10) Další článek: Hackerům se podařilo ukrást databázi kasina skrze chytrý termostat v akváriu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,