Facebook | Sociální sítě | Twitch

Facebook chce konkurovat YouTube a Twitch, plně se vrhne na herní streamy

Herní stream na Facebooku místo Twitch nebo YouTube? I to možná bude brzy realitou. Sociální síť se rozhodla, že se na plno vrhne i do tohoto segmentu a představila nový projekt nazvaný jednoduše „Gaming creator pilot program“, kterým má nalákat herní streamery na Facebook.

Sociální síť bude v rámci tohoto projektu spolupracovat se streamery, se kterými bude společně hledat podobu, jakou by se herní streamy mohly dostat na Facebook. Cílem je připravit nástroje pro tvorbu komunit a dalších prvků potřebných ke streamování, přičemž zahrnuty by měly být i další platformy vlastněné Facebookem jako je Instagram nebo Oculus.

Zároveň Facebook vymýšlí platební mechanismus, jakým by fanoušci mohli své oblíbené tvůrce finančně podpořit. Síť zatím věc vyzkouší na několika desítkách tvůrců a pak zhodnotí, co dál.

Další detaily zatím nejsou známy, ale dá se očekávat, že Facebook vymýšlí něco podobného jako je partnerský program na Twitch, který populárním streamerům nabízí extra nástroje, například možnost poskytovat měsíční předplatné, chat jen pro předplatitele nebo speciální emoji.

Že se ale sociální síť do herního streamování vrhne, se dalo celkem čekat. Trh neustále roste a už v roce 2016 se Facebook domluvil s herním studiem Blizzard, aby všechny své hry streamovalo přes Facebook Live. Další smlouvy má na vysílání her Dota 2 a Counter Strike v rámci turnajů ESL One.

Facebook bude měnit i podobu news feedu:

Diskuze (7) Další článek: Programy jen z Microsoft Storu. Je to dobrý nápad, nebo cesta do pekel?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,