EVGA vydala grafiku speciálně pro virtuální realitu. HDMI má vepředu

Nejen výrobci počítačových sestav se připravují na rok virtuální reality. EVGA zareagovala na rostoucí trend speciální grafickou kartou GTX 980 Ti, kterou bude nabízet v edici VR. Ta je specifická vyvedením jednoho grafického výstupu HDMI 2.0 na opačnou stranu PCB, k němuž se dále připojí dodávaný přední panel. Ten obslouží brýle Oculus Rift nebo HTC Vive. O kartě informoval web Tom’s Hardware.

EVGA bude karty dodávat ve dvou provedeních – VR Edition Gaming a VR Edition Gaming ACX 2.0+. V případě prvního modelu je karta vybavena referenčním chladičem, druhá varianta pak obsahuje vlastní axiální ventilátory. Parametry karet jsou stejné a neliší se od referenčního modelu Nvidie – základní takt 1 000 MHz, boost na 1 076 MHz, paměť GDDR5 s kapacitou 6 144 MB a frekvencí 7 010 MHz.

06G-P4-3996-KR_XL_6.jpg06G-P4-3998-KR_XL_6.jpg
EVGA GTX 980 TI VR Edition Gaming ACX 2.0+ vlevo a VR Edition Gaming vpravo, liší se pouze ventilátory

Druhým dílem skládačky bude dodávaný přední panel, který lze umístit do běžné 5,25" pozice. Kromě grafického výstupu obsahuje ještě dvojici konektorů USB 3.0, které jsou brýlemi pro VR taktéž vyžadovány. Výhodou je jednoznačně snadnější přístup ke konektoru – dá se předpokládat, že brýle nebudou k počítači připojeny nastálo a přední konektor tedy značně usnadní manipulaci.

Karty lze objednat v oficiálním eshopu za cenu 779 eur, tedy asi 21 100 Kč. Základní model bez konektoru a panelu pro VR je o 79 eur levnější, příplatek je tedy asi 2 140 Kč.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (10) Další článek: Twitter přestává bavit. Členská základna se začíná smršťovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,