Endomondo, RunKeeper či Runtastic? Kterou službu používáte vy?

Po letošním CESu na nás výrobci útočí náramky, chytrými hodinkami a sportovními doplňky, které mají za úkol nejen hlídat naše zdraví, ale i měřit vzdálenost, čas, rychlost, srdeční tep, kroky, spálené kalorie a spoustu dalších informací o našem běžném životě i při sportu. Ještě před jejich vznikem však k určité digitalizaci vašich sportovních výkonů sloužily, a stále dobře slouží, mobilní telefony ve spojení s některou ze sportovních aplikací. Ty s pomocí čidel telefonu (akcelerometr, GPS) měří některé z výše uvedených údajů, analyzují, hodnotí a ukládají na internet.

Přímo v aplikacích nebo na webu pak máte následně svůj sportovní život jako na dlani a navíc se o něj můžete podělit s ostatními: předat si a sdílet tipy na zajímavé trasy, případně se s přáteli virtuálně přetahovat o to, kdo kopec nad městem vyběhne rychleji.

Do Computeru 6/14 připravujeme velké téma o sportování s nádechem moderní techniky a proto nás zajímá, zda vůbec, případně kterou z těchto aplikací pravidelně využíváte. Zároveň nás zajímají vaše důvody, proč své sportovní aktivity doprovázíte moderní technikou, případně zda jste propadli kouzlu elektronických náramků sledující i váš běžný život. Své zkušenosti a postřehy při sportování s aplikacemi nám napište do diskuse, ty nejzajímavější se objeví v Computeru.

Diskuze (56) Další článek: Další Update pro Windows 8.x dorazí nejspíše v srpnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,