Windows 10 | Edge

Edge má 300 milionů aktivních zařízení, pravidelných uživatelů ale bude méně

Microsoft na Edge Web Summit oznámil, že jeho prohlížeč Edge z Windows 10 je aktivně používaný na 330 milionech zařízeních, což je více než dvojnásobek oproti číslům z minulého roku. I když se čísla mohou zdát jako velká, reálný počet uživatelů může být mnohem nižší.

Jako aktivní zařízení Microsoft počítá to, kde byl Edge spuštěný minimálně 1 za měsíc. S nadsázkou lze tedy říct, že se započítá i každé spuštění Edge kvůli stažení konkurenčního prohlížeče. Počet reálných uživatelů, kteří prohlížeč používají jako svůj hlavní bude pravděpodobně mnohem menší. Mnoho uživatelů krom chybějících funkcí odrazuje i fakt, že je dostupný pouze v rámci systému Windows 10, na jiných platformách jej nenajdeme.

I když má Edge stále nálepku nedodělku a táhne za sebou špatnou pověst Internet Exploreru, Microsoft jej v poslední době výrazně vylepšil a přidal některé velmi šikovné funkce, například kreslení po stránce či ukládání otevřených karet pro další použití. Nechybí už ani podpora rozšíření, i když jejich počet je oproti konkurenci tristní.

Pro srovnání, Chrome používá více než miliarda uživatelů, u Firefoxu je to půl miliardy. Microsoft má s Edge tedy co dohánět.

Chrome nedávno oslavil 9. narozeniny:

Zdroj: VentureBeat

Diskuze (14) Další článek: iPhone nastupuje do důchodu. Apple už se připravuje na další éru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,