E-inkové čtečky s Androidem přinášejí více pohodlí

(inzerce) Čtečku knih už má skoro každý milovník literatury, postupně si získávají i zaryté zastánce vůně papíru. Jak vybrat tu správnou?

Vlnu popularity zaznamenaly čtečky s barevným TFT displejem, které běží na OS Android, takže se kromě čtení elektronických knih mohou využít pro jiné aplikace. Přesto se od nich postupně upouští z důvodu, že stále svítící displej neúměrně vybíjí baterii, a navíc rychleji unavuje oči čtenáře. Řešením je technologie elektronického inkoustu, protože elektronický inkoust je pro čtení komfortní a baterie ve čtečce vydrží nabitá týdny. Tento typ čteček v sobě zpravidla mívá Linux a výhoda multifunkcionality se ztrácí.

930943670

Společnost Prestigio představila novou řadu čteček s elektronickým inkoustem pohodlným pro oči, z níž si vybere opravdu každý. K dispozici v ní je několik modelů s komfortním dotykovým displejem s vyšším rozlišením, a bonbónkem je čtečka MultiReader 5364 se systémem Android pro všestranné využití.

“Android v e-ink provedení vypadá trochu nezvykle, ale jinak je zcela funkční. Můžete surfovat na internetu, poslouchat hudbu nebo si číst maily, jak jste zvyklí,” upřesňuje Radek Čejna, produktový manažer značky Prestigio. Jedinou nevýhodou elektronického inkoustu je fakt, že se nedá číst ve tmě, ale i s tím si umí vyšší modely čteček poradit. “Například model Prestigio MultiReader 5664 má LED přisvícení, aby si uživatelé mohli číst před spaním i bez lampičky,” uvádí Čejna. U všech modelů e-readerů Prestigio je samozřejmostí podpora standardních formátů EPUB, TXT, PDF, PDB, PDF, FB2 a dalších.

853754459

Pokud vás láká čtení knížek v elektronické podobě, ale zatím nad nákupem nového přístroje spíše váháte, existuje řešení i pro vás. Všechny smartphony i tablety Prestigio v sobě mají aplikaci Prestigio eReader, jež lze jinak volně stáhnout z Google Play. K dispozici tak pro ukrácení volných chvil budete mít plně vybavenou knihovnu Prestigio Plaza, kde naleznete přes 5000 knih v češtině.

Další článek: Netbox jako první v ČR nabízí HBO GO i bez kabelové televize

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,