Virtuální realita | HTC Vive

Doplněk naučí HTC Vive sledovat pohyby očí. Vylepší zážitek z virtuální reality a sníží hardwarové nároky

Jednou z vlastností, která může posunout používání virtuální reality na další úroveň, je sledování pohybů očí. Může jít o další parametr, který lze využít při ovládání, ale zároveň se může postarat o zvýšení výkonu. Pro HTC Vive proto vznikl doplněk aGlass, který vyvinula společnost 7invensun zapojená do startupového akcelerátoru Vive X.

Jde o dva moduly, které lze vložit do brýlí HTC Vive a díky senzorům umožňují snímat pohyby očí uživatele, zároveň ale nijak neovlivní původní zorné pole. O tento segment se ostatně zajímají i další společnosti jako je Google, který vloni koupil společnost Eyefluence.

Vedle širších možností pro vývojáře přináší sledování očí uživatele také způsob, jakým zmenšit nároky na běh virtuální reality. V nejvyšší kvalitě totiž nemusí být renderována kompletní scéna projektovaná do brýlí, ale jen část, na kterou se uživatel reálně divá. Zbytek, který připadá na periferní vidění, lze renderovat s menší kvalitou.

aGlass se začnou prodávat primárně na čínském trhu za cenu asi 220 dolarů, tedy v přepočtu nějakých 5 400 korun bez daně.

Diskuze (6) Další článek: Apple prý už dva roky pracuje na chytrém reproduktoru, konkurenci Amazon Echo a Google Home. Uvede ho v létě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,