Internet | Doména | IT Osobnosti

Donald Trump vlastní 3600+ domén. A kolik jich má Miloš Zeman?

Čerstvý americký prezident Donald Trump se může pochlubit jednou specialitou, ve které mu nemůže konkurovat žádný jeho předchůdce a nejspíše ani žádný jiný světový státník. Díky svému podnikání totiž v průběhu let nasbíral enormní množství internetových domén.

Donald Trump je doménový magnát

Podle redaktorů CNN Money, kteří jeho doménové poměry řádně prolustrovali, se může pochlubit přinejmenším 3 643 internetovými doménami, mezi kterými figurují názvy prakticky všech jeho podniků.

Donald Trump sice nemá tři tisíce společností, nicméně jeho týmu nelze upřít důraz na to, aby jeho jméno nikdo nezneužíval, a tak zaregistrovali i stovky pejorativních kombinací. Trumpovi proto patří jak trumpempire.com, tak třeba nelichotivá doména trumpfraud.org. Nutno podotknout, že oba zmíněné exempláře jsou zaparkované u GoDaddy a nic na nich neběží.

A kolik jich má Miloš Zeman?

A jak je na tom český prezident Miloš Zeman? Těžko říci. Jeho vlastní oficiální web běží na doméně zemanmilos.cz, která je registrovaná na Vladimíra Kruliše a někdejší politickou stranu SPOZ – Strana Práv Občanů ZEMANOVCI (dnes SPO).

Pak tu máme už jen několik domén spjatých s úřadem Miloše Zemana, o které se stará Správa Pražského hradu. Ta je evidovaná jak u hlavní české domény hrad.cz, tak u několika turistických webů: prague-castle.net, praguecastleguide.net, praguecastlearchive.com aj.

Diskuze (13) Další článek: V boji proti rakovině nám možná pomůže ukládání pacientů do hibernace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,