SanDisk | SD

Do extrému: Nové SD karty pro auta a drony vydrží třeskutý mráz i horko pouště

SanDisk pracuje na nové edici paměťových karet, který by měly vydržet naprosto extrémní teploty. Platí to jak pro velký mráz, tak pro velké vedro. Série bude zahrnovat Automotive SD karty určené pro auta nebo drony a tři Industrial karty pro ostatní náročné uživatele. Budou ve formátu SD i MicroSD a v různých kapacitách.

Industrial SD karty budou k dostávání ve třech typech – klasická Industrial SD, Industrial microSD a Industrial XI. Automotive bude jedna. Všechny nabídnou kapacity mezi 8 a 64 GB, přičemž microSD bude mít i variantu 128 GB.

V čem jsou ovšem všechny karty stejné, je to, že budou schopny vydržet skutečně extrémní podmínky. U Insdustrial řady vyjma typu XI to jsou teploty v rozpětí mezi -25 stupni Celsia a 85 stupni Celsia a u Automotive a XI mezi -40 stupni Celsia a 85 stupni Celsia.

To jsou samozřejmě podmínky, ve kterých se člověk moc často nepohybuje, nicméně karty zvládnout pracovat i v normálních teplotách, takže pro občasné návštěvníky extrémních oblastí typu Sibiř nebo rovníková Afrika ideální. A nebo pracovníky v těchto oblastech.

Čtecí a zapisovací rychlost karet taky nebude zcela zlá – 80MB/s a 50MB/s. Všechny budu navíc vybaveny ukazatelem zdraví, na kterém si mohou uživatelé zkontrolovat využití a výkon karty. Zároveň disponují několika bezpečnostními prvky proti krádeži dat.

SanDisk disponuje microSD kartou s kapacitou 400 GB:

Diskuze (5) Další článek: Magic Leap vypustil další nic neříkající video. Ani po sedmi letech není jasné, co miliardový startup dělá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,