Do čela ČTÚ se po odvolaném Davidu Stádníkovi postaví Pavel Dvořák

Odvolaného předsedu Českého telekomunikačního úřadu Davida Stádníka, kterého podle očekávání zbavila vláda funkce včera, nahradí na tomto postu na tři roky Pavel Dvořák. Odvolání Stádníka navrhla ministryně informatiky Dana Bérová, která byla dle svého vyjádření s činností úřadu dlouhodobě nespokojena. Od změny si pak slibuje ministryně zrychlení a zlepšení fungování ČTÚ.

Stádníka, který byl v čele ČTÚ již od roku 1992, nahradí v Radě ČTÚ na jeden rok poradkyně premiéra Marcela Gürlichová. Rada tak bude mít i nadále čtyři členy, přičemž chybějícího pátého člena by měla vláda dosadit během dubna. Ten by pak měl být v radě dalších pět let a má se jednat údajně o telekomunikačního odborníka.

Nový předseda Pavel Dvořák se narodil v roce 1948, vystudoval sociologii na FF UK a v ČSAV získal vědeckou hodnost CSc. V posledních letech byl zaměstnán v několika společnostech z oblasti IT (například Alcatel, APP Systems, ICZ, CRC Data). V letech 1998 až 2002 pracoval jako poradce ministra vlády ČR Karla Březiny a do konce dubna 2005 pak jako poradce správních orgánů Českého Telecomu. Od té doby je členem Rady ČTÚ.

Diskuze (6) Další článek: DDR2 1066 MHz již k dostání

Témata článku: , , , , , , , ,